Autentificare


Parola uitata?
Utilizator nou? Creare cont
FOTBAL
Fotbal PDF Imprimare E-mail

Fotbal

 

Responsabil de disciplină: asist. univ. drd. Bogdan Gozu

Ca joc sportiv, fotbalul se situează pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei activităţilor agonistice (de concurs, întrecere) fireşti pentru fiinţa umană, având un rol determinant în formarea trăsăturilor de personalitate. Acesta este o îmbinare armonioasă între mişcările naturale – alergarea, săritura, lovirea mingii cu piciorul – şi deprinderile motrice specifice acestui sport, accesibile si atractive.

Faptul că acesta se practică şi pe un fond de solicitări psihice intense, scoate în evidenţă, o dată în plus,  caracterul său educativ. Mai mult decât factor de întărire a sănătăţii, de dezvoltare a capacităţilor fizice, de însuşire a unor deprinderi motrice, fotbalul este un important mijloc de educaţie generală, cu reflectare în comportamentul psihic, volitiv, civic şi social.

Disciplina fotbal este cuprinsă în oferta  Departamentului de Educaţie Fizică şi Sport şi  se adresează tuturor studenţilor din Universitatea din Bucureşti, care, din diferite motive,  îndrăgesc acest sport şi doresc să-l practice într-un mod organizat şi sub îndrumarea unor specialişti ai domeniului.

Pe parcursul anului universitar, disciplina fotbal poate fi practicată atât de fete cât si de băieţi, indiferent de nivelul de pregătire al acestora în momentul alegerii acestei discipline sportive.  

Clic aici pentru a mari poza.
Clic aici pentru a mari poza.
Clic aici pentru a mari poza.
Clic aici pentru a mari poza.
Clic aici pentru a mari poza.
Clic aici pentru a mari poza.
Clic aici pentru a mari poza.
Clic aici pentru a mari poza.
Clic aici pentru a mari poza.
Locul de desfăşurare este în incinta Facultăţii de Drept, unde se regăsesc cele două terenuri cu suprafaţă sintetică.Studenţii care vor opta pentru această disciplină, vor avea posibilitatea să-şi reprezinte facultatea de care aparţin în diferite competiţii organizate de către Departamentul de Educaţie Fizică şi Sport. Dintre acestea, cele mai importante, cu tradiţie în mediul sportiv universitar, sunt Campionatul Bobocilor (competiţie dedicată exclusiv studenţilor din anul I) şi Cupa Universităţii (competiţie ce se adresează studenţilor din toţi anii de studiu).

Este bine de ştiut că toţi studenţii participanţi la orele practice din cadrul disciplinei fotbal, vor fi atent urmăriţi de către cadrele didactice, iar aceia care dovedesc certe calităţi în practicarea acestei discipline, vor fi îndrumati către echipa reprezentativă de fotbal a Universităţii din Bucureşti antrenată de asist. univ. drd. Bogdan Gozu. Aceasta echipă reuneşte cei mai buni studenţi din cadrul acestei discipline, selectionaţi din toţi anii de studiu, aceştia întâlnindu-se saptămânal în vederea efectuării a două lecţii-antrenament.

Echipa reprezentativă a Universităţii din Bucureşti participă în fiecare an la toate competiţiile universitare, alături de universităţi de prestigiu (Universitatea Spiru Haret, Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport, Academia de Studii Economice etc.), obţinând de fiecare dată rezultate bune şi foarte buneCiteste mai departe...
 
Couldn't make connection 2.