Autentificare


Parola uitata?
Utilizator nou? Creare cont
ATLETISM
Atletism PDF Imprimare E-mail

ATLETISM 

Responsabil de disciplina asist. univ. drd. Pirvu Monica    

„Chiar daca nu vei deveni, poate, un mare campion, atletismul va face din tine un om insetat de miscare, receptiv la frumusetile naturii, un om de caracter, inzestrat cu o vointa iesita din comun” Maricica Puica

Datorită studenţilor români care studiau în Germania, Franta şi Austria, atletismul pătrunde în România ca sport la sfârşitul secolului XIX.   Se organizează concursuri pentru elevi şi adulţi, se înfiinţează societăţi („Societatea română de alergări pe jos”).Si la Universitatea Bucuresti aceastǎ disciplinǎ a continuat sǎ existe încǎ de la înfiinţarea Catedrei de Educaţie Fizicǎ, fiind o adevǎratǎ temelie pentru toate sporturile practicate de studenţii universitari.

Existǎ o echipa reprezentativa la atletism care participa la Campionatele Nationale Universitare care poate fi largitǎ de la an la an in funcţie de opţiunile studenţilor. Cursurile de atletism se desfǎsoarǎ pe teren acoperit, in sala de jocuri sportive Panduri cît si pe stadionul Lia Manoliu.Cerinţele pregătirii atletice polivalente presupun învăţarea, consolidarea şi perfecţionarea elementelor de bază din şcoala atletismului, a tehnicii unor probe atletice cu structuri tehnice diferite şi deosebite ca tip de efort.

Rezolvarea acestora contribuie la formarea calităţilor motrice de bază şi în acelaşi timp se asigură o pregătire multilaterală a organismului, a indicilor morfofuncţionali, se previne apariţia posturilor vicioase şi a deficienţelor fizice şi se creează premisele unei stări excepţionale de sănătate, într-un cuvânt se realizează sarcinile şi obiectivele instruirii multilaterale . 

ANUL UNIVERSITAR 2010-2011

Anul universitar 2010-2011 se incheie cu o performanta deosebita inregistrata de IVASCU ANDREEA – Fac. de Sociologie, anul I :

-         locul I la triplusalt – Campionatul National Universitar de Atletism

-         locul III la lungime - Campionatul National Universitar de Atletism

Clic aici pentru a mari poza.
Clic aici pentru a mari poza.
Clic aici pentru a mari poza.
Clic aici pentru a mari poza.
Clic aici pentru a mari poza.

Dintre performantele obtinute de Andreea in anii anteriori, mentionam :

-Campionatele Nationale ale Romaniei :

Locul I –triplusalt 2008, lungime-2004, 60m-2004

Locul II- lungime 2008, stafeta 4x200-2004

Locul III- triplusalt 2010, triplusalt 2007, stafeta 4x100

FELICITARI SI LA CAT MAI MULTE PREMII!!!

CROSUL UNIVERSITATII - 18.04.2010

Competitia de nivel national “Crosul Universitatii” este organizata de Departamentul de Educatie Fizica si Sport al Universitatii din Bucuresti, in parteneriat cu Federatia Sportul pentru Toti, Federatia de Atletism, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Directia pentru Invatamant, Sport si Turism a muncipiului Bucuresti, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si are drept scop promovarea sportului de masa (alergarea in aer liber) pentru o viata sanatoasa.

Competitia va fi promovata in presa si la televiziune.

Sponsorii principali ai evenimentului: BORSEC, firma STABILO.

LATEST NEWS Laughing!!!

- PRINTRE PREMIILE ACORDATE PRIN TRAGERE LA SORTI (TOMBOLA), PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI - CENTRUL DE PROIECTE SI PROGRAME EDUCATIONALE SI SPORTIVE-  OFERA 8 BILETE (DUBLE) LA MARE, IN STATIUNEA EFORIE SUD (SEJUR DE 7 ZILE). 

 

PROGRAMUL COMPETITIEI:              

 • -         Ora 9-10.30 – inscrierea participantilor (la standurile amenajate langa terenul de fotbal din curtea Facultatii de Drept ) si anuntarea informatiilor legate de desfasurarea crosului. Participa studentii Universitatii din Bucuresti, precum si din alte centre universitare din Bucuresti si din tara, elevi si veterani.
 • -         Ora 10.45 – intreruperea circulatiei si adunarea participantilor la start;
 • -         Ora 11.00 – start cros (linia de start este si linia de finish);
 • -         Ora 11.30-12.30 – premierea castigatorilor; sesiune de fotografii si interviuri pentru castigatori, sponsori, parteneri, organizatori si participanti.

-         TRASEU: Rectorat (Fac. de Drept), Podul Operei, Podul Eroilor, Podul Cotroceni si retur -  pe partea opusa a cheiului Dambovitei, cu sosire in fata Rectoratului Universitatii.

REGULI DE CONCURS:

 • Lungimea traseului este de aproximativ 3000 m;
 • La înscriere, participanţii vor primii câte un talon de participare pe care il vor completa cu  numele şi instituţia pe care o reprezintă;
 • Concurenţii sunt obligaţi să ocupe locurile înapoia liniei de start, cu cel puţin 10 minute înainte de pocnetul pistolului;
 • În timpul cursei , concurenţii vor depăşi adversarul prin dreapta acestuia;
 • La sosire, concurenţii vor introduce taloanele de concurs în urnă, iar primii clasaţi (fete şi băieţi) vor fi identificaţi de către arbitri, în vederea stabilirii clasamentului şi a premierii acestora;
 • Pe baza taloanelor de participare se vor acorda premii de consolare prin tragere la sorţi.
 • RUN, STUDENTS! RUN! Wink

Clic aici pentru a mari poza.

REZULTATE SI POZE CROS 2010 - AICI

 
Couldn't make connection 2.